4 základní potraviny, které chutnají lépe nad ohněm

Táborák je skvělé místo pro přípravu určitých jídel. Otevřený oheň odemyká tajné chutě a skrytý potenciál. Dobrý táborák může mít velký vliv na tato jídla a vaši schopnost si je vychutnat. Lze to provést jednoduše a bez spousty času a vybavení. Představíme si čtyři jednoduché potraviny, které jsou prostě lepší nad ohněm.

Rajčata

Umístěte mřížku nad otevřený oheň, nakrájejte rajčata na poloviny nebo na čtvrtky a lehce je potřete olivovým olejem. Rajčata dejte na rošt a nechte je nad ohněm. Nyní můžete s těmito rajčaty dělat mnoho různých věcí. Můžete je nakrájet a dát na těstoviny, salát nebo podávat s grilovaným kuřecím masem. Přidejte trochu rajčatového protlaku a rozmačkejte to s opečenými rajčaty a vznikne skvělá pizza omáčka.

Papriky

Stejně jako u rajčat, tak i u paprik rozvíjí otevřený oheň mnoho chutí. Zelená, žlutá, oranžová a červená. Jsou chutné, zdravé a těžko se zkazí. Papriky uprostřed rozkrojte a vyjměte jadřinec se semínky. Pokud budete dělat plněné papriky a chcete trochu tepla, použijte do náplně semínka. Na papriky dáme trochu oleje a dáme na otevřený oheň, dokud dužina nezačne hnědnout. Tyto papriky lze použít na cokoli, zejména na pizzu s vaší novou rajčatovou omáčkou.

Gril Outwell Calvados Ohniště Outwell Camon Robens Lassen Gril Trivet Combo S

Gril Outwell Calvados

Ohniště Outwell Camon

Robens Lassen Gril Trivet Combo S

Zobrazit produkt Zobrazit produkt Zobrazit produkt

Jablka

Jablka jsou na otevřeném ohni měkká, sladká a lahodná. Musíte je však pozorně sledovat, protože jakmile se spálí, ztratí svou sladkost. Jablko zbavte jádřince, nakrájejte na plátky a pokapejte trochou másla, skořice, muškátového oříšku a možná i špetkou cukru. Vložte je do pánve a dejte na otevřený oheň. Dají se jíst jen tak nebo si je můžete dát s ovesnými vločkami či zmrzlinou.

Ořechy

Pečené ořechy jsou úžasné. Jsou zdravé, chutné a velmi snadné na přípravu. Nabízí se vám mnoho druhů skvělých ořechů. Pokud chcete něco zemitého a v indickém stylu, zvolte arašídy. Opečte je na troše oleje, kmínu, kari a kurkumy. Pokud chcete sladké ořechy, které lze přidat ke snídani nebo dezertu, vezměte si pekanové ořechy a opečte je s olejem, skořicí, hnědým cukrem a muškátovým oříškem. Dobrou svačinkou jsou pikantní ořechy, které si můžete připravit z mandlí, oleje, česnekového prášku a chilli. Všechny tyto volby jsou opravdu jednoduché na přípravu a při kempování je oceníte.

 

Tyto čtyři potraviny jsou velmi univerzální, vaří se opravdu dobře a vašim pokrmům dají šmrnc. Budete mít lepší zážitek z každého jídla, které si budete chtít připravit. Kdo ví, možná, že jakmile se vrátíte domů, možná budete chtít rozdělat oheň, abyste získali trochu té chuti otevřeného ohně.

Sdílej s námi příběhy. #jsemprocamping

Tyto stránky používají ke svému správnému fungování, k poskytování služeb, personalizaci reklamy a analýze návštěvnosti stránek soubory cookies. Bližší informace naleznete v nastavení cookies a informaci o zpracování osobních údajů zde. Pokud s ukládáním všech cookies souhlasíte, vyjádřete souhlas tlačítkem SOUHLASÍM, případně upravte nastavení cookies zde nebo opusťte webovou stránku.NastaveníNesouhlasímSouhlasím