Jak na romantickou večeři při kempování?
Romantické večeře nemusí být jen v luxusní restauraci. Západ slunce v přírodě nabízí nesrovnatelně krásnější podmínky pro romantiku. Pro některé páry je na pobytu v přírodě a spaní ve stanu něco, co je téměř bytostně romantické. Kempování se svou drahou polovičkou totiž pravděpodobně znamená soukromí, krásné výhledy a večeři u ohně. Stačí vynaložit jen malé úsilí navíc a můžete vykouzlit skutečně dokonalou romantickou večeři a my vám poradíme, jak toho dosáhnout.
Zapomeňte na papírové tácky
Možná cestujete nalehko a možná máte nízký rozpočet, ale to neznamená, že musíte pořádat večeři, při které bude vše vypadat lacině. Sedět na zemi s papírovým talířem v klíně není ideální začátek vaší romantické večeře v kempu. Místo toho začněte investováním do kempinkových židlí, přenosného stolku a nějakého skutečného nádobí. Pořiďte si také čistý decentní ubrus, který zakryje industriální vzhled stolu. Pokud jde o nádobí, můžete najít lehké, pevné kempingové nádobí za slušnou cenu. U nápojů vynechejte plastový kelímek a raději si vezměte sklenici nebo hrnek. Jednu sklenici použijte jako vázu. Kempujete, takže byste měli být schopni najít nějaké květiny, které vložíte do sklenice uprostřed stolu. Vaše večeře bude umocněna vaší vynalézavostí a uměleckým dojmem. Nakonec přidejte do jídelního stolu pár svíček. Dokonce i lehké, levné čajové svíčky zde budou fungovat dobře, aby dodaly pěkný efekt.
Gril Outwell Calvados |
Sada nádobí Delta Camp Set (Bowl, Plate, Mug, Cutlery) |
Coleman Pack-Away™ Table For 4 |
Zobrazit produkt | Zobrazit produkt | Zobrazit produkt |
Zabalte správné vybavení na vaření
Jakmile jste si promysleli počáteční uspořádání stolu, je čas přemýšlet o samotném jídle. Než však začneme přemýšlet o tom, jaké jídlo si vzít s sebou a konkrétní recepty, pojďme si říci něco o kempingovém vybavení, se kterým budete vařit. Snad nejjednodušší způsob, jak uvařit úžasné, romantické jídlo při kempování, je pořídit si jednoduchý rošt na táborák. Lze ho položit přes táborák s kameny, které jej podpírají na obou stranách. Jedním z nejjednodušších jídel na tomto druhu grilu je šiškebab, špízy nebo třeba steak. Maso v kombinaci se zeleninou nikdy nezklame.
Alternativou k jednoduchému táborovému grilu je táborový plynový vařič. Pokud putujete pěšky dlouhé vzdálenosti, tak ho neberte, ale pokud kempujete s autem, je to skvělá volba. S tímto vařičem můžete snadno grilovat steak, kuře nebo vepřové maso.
Další položkou, která dobře funguje, pokud kempujete v autě, je holandská trouba. Těžké, typicky litinové hrnce, holandské pece mohou vařit téměř cokoliv, včetně dušených pokrmů. Zvládnout umění vaření u táboráku s holandskou troubou je opravdu působivý výkon, který ohromí každého.
Jako dezert je ideální čokoládové fondue. V hrnci si nad ohněm rozpustíte čokoládu, do které budete namáčet různé ovoce. Ovoce si předem nakrájejte a připravte špejle nebo vidličky, aby se ovoce dobře namáčelo.
Romantický recept je základ
Jak již bylo zmíněno, nejjednodušší možnost, jak si udělat romantické jídlo při kempování, je autokemp. S trochou kreativity a ochotou nosit s sebou nějaké vybavení navíc je však možné vyrobit mnoho z výše zmíněných předmětů i při pěší turistice. Zde je několik receptů, které můžete udělat při kempováním v autě nebo bez něj:
Táborové fondue: Když už mluvíme o fondue, zde je návod, jak to vlastně děláte. Budete potřebovat jeden šálek smetany a 350 g tmavé čokolády. Dejte vše dohromady do litrového hrnce nad táborovým ohněm nebo táborovým vařičem a zamíchejte. Zpočátku to nebude vypadat moc pěkně na pohled, ale pokračujte v míchání. Po chvíli se vaše čokoláda a smetana smíchají do krásné, hedvábné směsi.
Pečené brambory: Pečené brambory jsou jednou z nejjednodušších věcí, které můžete vařit na táboráku, a jsou příjemným doplňkem téměř jakéhokoli jídla. Aby byly vaše brambory zajímavější, nakrájejte je v pravidelných intervalech na plátky a vložte do nich kousky cibule. Poté brambory posypte koprem, kousky slaniny a petrželkou. Brambory zabalte do alobalu a zapíchněte je do uhlíků u táboráku. Jakmile je vytáhnete, nechte je půl hodiny odležet, aby vychladly natolik, aby se daly sníst. Vyzkoušejte, zda jsou hotové, zapíchnutím vidličky nebo nože do brambory. Vidlička by se měla snadno zasunout dovnitř a vyjít ven, aniž byste bramboru zvedli.
Svíčka Citronella v plechovce - vůně rozmarýn |
Zobrazit produkt |
Zelenina na červeném víně: Dalším velmi jednoduchým způsobem vaření, díky kterému budete vypadat velmi sofistikovaně, je nakrájet zeleninu (mrkev, cuketu, cibuli, brokolici atd.) a zabalit ji do alobalu. Nalijte k ní trochu červeného vína a vhoďte ji do uhlí na táborák. Když směs vytáhnete, budete mít křehkou vařenou zeleninu marinovanou v červeném víně. Nezní to famózně? Jen vy budete vědět, jak snadné to bylo vyrobit.
Pstruh zabalený ve slanině: Pokud spojujete rybářský výlet s romantickým stanováním, tento recept se vám bude hodit. Za prvé, bude muset zbavit šupin, vykuchat a nakrájet svého pstruha, který by měl mít asi půl kilogramu. Dovnitř ryby nasypte česnek, černý pepř a sůl. Nyní rybu zabalte do proužků slaniny. Zabalenou rybu položte přímo na ohniště a opékejte ji z každé strany deset až patnáct minut.