Tipy pro plánování skupinových jídel v kempu

Naplánovat večírek pro smíšenou skupinu přátel je dost obtížné. Kdo má alergii na lepek? Nějaký vegetarián? Laktózová intolerance? Když budete na svá záda balit všechny zásoby do divočiny, může to být vyloženě frustrující. Ale odpovědí není nechat každého, aby si po celou dobu vaší cesty jednoduše jedl vlastní granolové tyčinky. V lese se dá většinou velmi dobře najíst a zároveň udržet všechny šťastné a spokojené.

Pro vedoucí výletu do divočiny mládeže je splnění kalorických potřeb studentů důležitým aspektem úspěšného dobrodružství. Pokud mladý dospělý ohrne nosem nad večeří, na kterou nemá zrovna chuť, je to vedoucí výpravy, kdo nabere na váze navíc, když se druhý den kvůli nedostatku energie vytahuje do prudkého svahu. Jiné to není ani u party dospělých. Řešení spočívá v předběžném plánování. I když je pro zkušené batůžkáře možné zaskočit do obchodu s potravinami a koupit své oblíbené věci na víkend na poslední chvíli, je to mnohem obtížnější, když je potřeba nakrmit více než pár krků. Pokud plánujete kempování se skupinou, představíme si návod, jak uspokojit kulinářské rozmary každého a zajistit kuchaři snadné zpracování jídla.

 

1. Stanovte si kvótu jídla

Předpokládejme, že vyrážíme na čtyři dny a tři noci. Z kolika jídel se to skládá? Pravděpodobně budete snídat před začátkem, takže předpokládejme:

  • 3 snídaně

  • 4 obědy

  • 3 večeře

  • 8 svačin

2. Zapište si možnosti pro každé jídlo

Pokud si dovolujete výlet plánovat osobně se svou skupinou, nechte každého, ať si vstoupí se svým „jídelním lístkem snů“, dokud nebudete mít pro každé jídlo s více možnostmi, než byste potřebovali.Nápady pro každé jídlo by mohly zahrnovat:

  • Snídaně: Instantní balíčky ovesných vloček, instantní balíčky krupice, palačinky, čaje a káva

    Konvice X-POT 1.3 - Sand

    Konvice X-POT 1.3 - Sand

    Detail produktu
  • Oběd: Předbalené sendviče, salát s kozím sýrem, rýžové koláčky s pomazánkou, omeleta, vařené nudle.

  • Večeře: Tuňák s kuskusem, fazole s klobásou, bramborová polévka, vegetariánské burgery

Důležitý tip: I když je konzumace volně žijících ryb skvělou volbou při kempování u vody, nikdy si to neplánujte. Sklizené divoké položky by měly doplňovat váš jídelníček, ale ne být jeho základem.

Tip na bezlepkové jídlo

Quinoa v mexickém stylu

Quinoa v mexickém stylu

Detail produktu

3. Diskutujte a hlasujte

Všichni ve vaší skupině by měli pochopit, že nemusí milovat každé jídlo, ale měli by být spokojeni s tím, co si vybrali. Pokud plánujete menu jednostranně, tento krok přeskočte.

4. Zvažte hmotnost

Není realistické ani chytré nosit těžké plechovky nebo sklenice do divočiny. Vašemu batohu zbytečně přidávají váhu. Obchody se zdravou výživou prodávají ve velkém dehydratované verze základních potravin, jako je hummus, černé fazole a falafel, které vyžadují pouze přidání vody a následné vaření. Je také možné použít domácí sušičku k přípravě jídla, než vyrazíte, takže si ovoce a zeleninu můžete vychutnat bez přidané hmotnosti.

Hlavně myslete na vodu obsaženou ve vašem jídle. Jednoduše řečeno, položky vašeho menu by neměly obsahovat vodu, ale měly by to být věci, do kterých vodu přidáváte. Sušené mléko je skvělým příkladem základní suroviny, díky které budou vaše jídla robustní a sytá, aniž byste museli přenášet zbytečnou váhu.

5. Sdílejte nakupování

Když máte všechna jídla určená, nechte svou skupinu, aby vám pomohla s nákupy. Ať už je to koordinováno prostřednictvím e-mailu nebo na zastávce, rozdělení seznamu bude znamenat, že nákup může proběhnout za zlomek času, který by zabral jedné osobě. Také umožňuje každému vybrat si vlastní směsi a energetické tyčinky ke svačině.

6. Rozdělte náklad

Při balení rozložte všechno jídlo na jedno místo spolu s plastovými sáčky. K označení jídel použijte sáčky na zip a poté je rozložte na hromádky podle počtu lidí na vaší cestě. Jde o to rozložit váhu rovnoměrně.

Nejen, že je to spravedlivé, ale zapojí všechny do procesu vaření, když přijde čas na jídlo. I když máte hlavního kuchaře, každý člen skupiny by měl být určeným pomocníkem pro každé jídlo. Ostatní mohou mít na starosti sekání, míchání a úklid. To umožňuje zkrátit čas kolem a zároveň se vyhnout jakýmkoli sporům o tom, kdo je na řadě, aby pomohl.

Kempování může být velmi obohacujícím zážitkem. Příprava i konzumace jídel je časem, kdy se můžete sejít a vyprávět o dobrodružstvích z daného dne a není důvod, proč by hostina neměla být tak příjemná, jako když jíte doma.

Sdílej s námi příběhy. #jsemprocamping

Tyto stránky používají ke svému správnému fungování, k poskytování služeb, personalizaci reklamy a analýze návštěvnosti stránek soubory cookies. Bližší informace naleznete v nastavení cookies a informaci o zpracování osobních údajů zde. Pokud s ukládáním všech cookies souhlasíte, vyjádřete souhlas tlačítkem SOUHLASÍM, případně upravte nastavení cookies zde nebo opusťte webovou stránku.NastaveníNesouhlasímSouhlasím